Posant-nos a punt

Tanta neu i tanta pluja han fet retardar en unes quantes setmanes el final de l’adequació de les places del “rascacels”. Aquesta setmana, si no torna a diluviar, sembla que podrem donar per acabada aquesta actuació.

Per altra banda, us deixo l’enllaç de la noticia sobre el curtmetratge pallarés “Xisca” filmat al nostre Pallars, al poble de Rivert, i que vam poder veure al TN migdia de ahir, 27 de maig, on es destaca la feina de Casa Leonardo de Senterada.

Publicat dins de Xerallo | Deixa un comentari

Primavera pallaresa

Ens retrobem al mes de maig en plena primavera i després de passar un hivern ben blanc. Gràcies a tots els amics i a les amigues que pengen les seves fotos o videos a les xarxes i que ens apropem una mica més al dia a dia del nostre poble.

Intentarem penjar un post setmanal amb les novetats al voltant de Xerallo i de la comarca. Començarem per avançar el programa de la Festa Major que enguany es celebrarà del 2 al 7 d’agost. Dins les activitats trobareu alguna sorpresa.

Publicat dins de Xerallo | Deixa un comentari

Bones Festes

Publicat dins de Xerallo | Deixa un comentari

I un altre estiu que ha passat

Acabem setembre amb els records nostàlgics de l’estiu que hem passat. Molta calor, com mai abans, però també molts moments per compartir i que passaran a la memòria col·lectiva de Xerallo. Us animem a que ens feu arribar les vostres fotos per poder afegir-les a les galeries que podreu veure en aquesta web. De moment un tastet dels moments viscuts gràcies a les fotografies que hem rescatat de Facebook.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Publicat dins de Xerallo | Deixa un comentari

Recuperant els records

Fa ja unes setmanes que es va presentar al cinema La Lira de Tremp, un treball realitzat per un grup d’alumnes de 1r i 2n de batxillerat artístic de la localitat sobre com es vivia a Xerallo quan funcionava la fàbrica.

“Xerallo: l’oblit entre les muntanyes” recupera en la veu dels nostres veïns, Ramon Cònsul i Maribel Romera, com la construcció de la fàbrica va trasbalsar la vida de la comarca i com era el particular día a día en aquella comunitat.

Un curtmetratge fet amb cura, amb afecte i amb un punt de nostàlgia que contrasta amb la decadència de la fàbrica, tot i ser tan propera i tan “nostra”.

Podeu llegit també la crítica den Miquel Vidal publicada a La borrufa del mes de juliol.

Publicat dins de Xerallo | Deixa un comentari