Bones Festes

Publicat dins de Xerallo | Deixa un comentari

I un altre estiu que ha passat

Acabem setembre amb els records nostàlgics de l’estiu que hem passat. Molta calor, com mai abans, però també molts moments per compartir i que passaran a la memòria col·lectiva de Xerallo. Us animem a que ens feu arribar les vostres fotos per poder afegir-les a les galeries que podreu veure en aquesta web. De moment un tastet dels moments viscuts gràcies a les fotografies que hem rescatat de Facebook.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Publicat dins de Xerallo | Deixa un comentari

Recuperant els records

Fa ja unes setmanes que es va presentar al cinema La Lira de Tremp, un treball realitzat per un grup d’alumnes de 1r i 2n de batxillerat artístic de la localitat sobre com es vivia a Xerallo quan funcionava la fàbrica.

“Xerallo: l’oblit entre les muntanyes” recupera en la veu dels nostres veïns, Ramon Cònsul i Maribel Romera, com la construcció de la fàbrica va trasbalsar la vida de la comarca i com era el particular día a día en aquella comunitat.

Un curtmetratge fet amb cura, amb afecte i amb un punt de nostàlgia que contrasta amb la decadència de la fàbrica, tot i ser tan propera i tan “nostra”.

Podeu llegit també la crítica den Miquel Vidal publicada a La borrufa del mes de juliol.

Publicat dins de Xerallo | Deixa un comentari

Ja és aquí l’estiu!!

Amb l’arribada del bon temps, Xerallo torna a omplir-se de gent. Passar una estona a la terrassa del bar, xerrant amb els amics, jugar a la botifarra, donar un tomb fins Les Esglèsies o Sarroca, capbussar-se al riu, passar estones al parc o a la pista o només per estar més fresquets, són algunes de les coses per les que sempre tornem a Xerallo. I com ha de ser per cada primer cap de setmana d’agost, també torna la Festa Major. Us deixem el programa per a consultar totes les activitats que s’hi faràn.

[programa Festa Major 2017]

Per altra banda, la Penya Barcelonista també s’activa a l’estiu i ja comencen a tenir algunes activitats preparades. Enguany el Torneig solidari 3×3 tindrà lloc el dissabte, 12 d’agost, a partir de les 17.00h amb la ja clàssica recollida d’aliments.  També s’està preparant una cantada d’havaneres i la que ja s’està convertint en tradicional baixada de torxes. Seguirem informant. Pel moment, bon estiu a tothom!.

Publicat dins de Xerallo | Deixa un comentari

Activitats de Pasqua

Hem aprofitat les vacances de Pasqua per gaudir d’uns dies d’esbarjo i per fer una mica més de poble entre els veïns i veïnes que han volgut. A part de l’activitat de la Penya Barcelonista Xerallo que ha celebrat un sopar aprofitant el partit de Champions i la seva assemblea anual, la comunitat de propietaris també ha celebrat la seva reunió anual. Aquest cop s’ha realitzat un relleu al capdavant de la junta. En Joan Ramon Bravo ha deixat el seu càrrec de president ocupant-lo en Carlos Hereu. Destaquem que s’ha dut a terme l’actualització i ampliació de l’enllumenat a la zona de les Escoles, del carrer Ardia i Casino així com a la plaça dels gratacels i de la part alta. Passat l’estiu es duran a terme les obres de remodelació de les places del gratacels. La reunió va acabar amb un vermut de germanor a la plaça del Parador.

Publicat dins de Xerallo | Deixa un comentari